25 Kasım 2013 Pazartesi

İçerik Kralsa, Özgünlük Kraliçedir

Aklındaysa, bugün yaz. Yoksa yarın başkası yazacak. Korkunç bir varsayım. Sanki korku filminde koş yoksa seni yerler demek gibi. Ama motive edici bir yanı da var.

Nitekim bazı Bloggerlar için itekleyici bir çıkış gerekiyor. Onları bu konuda yazmaya teşvik etmek için bu cümle geçerli.  Çünkü kişi aynı konuyu farklı işleyecek olsa bile, başkasının yazdığı yazı yüzünden alıntı olarak algılanır düşüncesine kapılıyor.



Yazıları belirli planlara göre hazırlamak güzel. Fakat yazmanın doğası gereği sırf bazı kriterler göz önünde bulundurulsun diye kendimizi paralamaya gerek yok. Yazı araştırma içeriyor sa, net bir bilgi gerekir.  Fakat bireyin kendi yorumunu ihtiva ediyor sa, buraa devreye özgünlük girer ki benzer yazılardan ayrılan temel özellik te budur. Yani yazının sizi yansıtıyor olması kendi kaleminin mürekkebi, kağıdının dokusu ve yazarken içtiğin kahvenin kokusu gibi Detayların yazıya sinmesiyle olur.

Yazdıklarım tavsiye değil nacizane yorumum dur. Bu alanda profesyonel değilim. Ki böyle bir gaye gütseydim kendimi İk Amatörü olarak tanımlamaz dım =)

İçerik Kral. Peki ya özgünlük?

Kişi içeriği herkesten saklarken, başkası kendisinden önce davranınca üzülüyor. Yazma disiplinin den kopabiliyor. Bu durum da, aklındaki içeriği yazıya dönüştür ve zaman kaybetme. Sen, sevgili blogger arkadaşım. Yazı yazmadığın da değil, özgün içerik
üretmediğin de bitersin. İçerik ilham gibidir. Geldiğinde yazarsın. Bu konuda otorite değilim fakat, özgün olsan krallara layık olursun.

İçerik Kralsa, Özgünlük kraliçedir. Ve her başarılı Kralın ardında, bir Kraliçe vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder